Op 12-jarige leeftijd kwam ik als voetballer in aanraking met topsport. Doordat ik verschillende malen zware blessures opliep was ik genoodzaakt krachttraining te doen. Ik werd hierin begeleid door professionele toptrainers. Op 24-jarige leeftijd kwam er een eind aan mijn voetbal carrière, waarna ik zelf het trainersvak in ben gegaan.

Ik ben reeds jarenlang succesvol werkzaam als personal trainer van topsporters en bekende personen. Ik ben een fitness, bootcamp, boks en kickbokstrainer en al deze work outs beheers ik zelf ook heel goed.

Ik ben een gedreven trainer. Sport is mijn leven. Ik ben resultaatgericht en energiek. Als persoon ben ik enthousiasmerend, accuraat en punctueel. Doen wat je zegt staat bij mij heel hoog in het vaandel.

 

Wat is een Body Control Coach?

Een Body Control Coach brengt mind en body in balans. Door de combinatie van het mentale en fysieke aspect, is het concept van de Body Control Coach ontstaan.

De hindernissen die ik in het leven heb meegemaakt hebben me sterk gemaakt. Ik heb geknokt, zowel fysiek als mentaal. Ben altijd de underdog geweest, moest mezelf extra bewijzen. Ondanks tegenslagen moest ik ervoor zorgen dat ik er altijd stond, voor mezelf maar ook voor anderen.

Door de manier waarop ik zelf train kreeg ik mijzelf steeds meer in balans. Ik werd steeds bewuster van alle handelingen in het dagelijks leven. Dit ging niet altijd zonder slag of stoot maar uiteindelijk overwon ik vele obstakels. Ik leer nog steeds elke dag omdat ik graag wil blijven groeien.

‘Ik kan niet’ komt niet voor in mijn vocabulaire en falen is geen optie. Alles is mogelijk, zolang je er maar positief tegenover staat en altijd in jezelf blijft geloven. Zolang je twijfelt aan jezelf zal je altijd in onzekerheid denken en handelen.

De manier van trainen hanteer ik ook in het dagelijks leven want de sportschool is hetzelfde als op kantoor of thuis of binnen je relatie of in de supermarkt. Uiteindelijk zijn het allemaal dezelfde elementen, alleen is het een andere setting.

Door de trainingen word je bewuster van je eigen handelingen, krijg je meer (zelf)inzicht en meer zelfvertrouwen. Zelfreflectie vergroot je zelfbewustzijn. Je overwint obstakels waarvan je dacht ‘dat zou ik nooit kunnen overwinnen’.

Stel je voor dat je een oefening uit gaat voeren en je zadelt jezelf op met gedachten als ‘oh jee, wat nu, kan ik dit wel, dit is te zwaar, ik ga het niet redden’. Jij bent de baas over je eigen lichaam. Jij bepaalt wat er gebeurt. Door de confrontatie met jezelf aan te gaan zal je merken dat de trainingen steeds makkelijker worden oftewel je wordt zowel mentaal als fysiek steeds sterker.

Mentale overgave is niet makkelijk. Zolang je nog niet inziet wat de voordelen voor jezelf zijn, zal het altijd een worsteling met jezelf zijn. Pas als je dat los kunt laten, zal je de voordelen daadwerkelijk ervaren. Want uiteindelijk ben jij zelf je grootste vriend maar soms ook je grootste vijand.

Herhalen, herhalen, herhalen. Consequent blijven handelen.

Iedereen wil graag binnen twee weken resultaten boeken. Maar niet iedereen wil er echt voor werken. Je moet dedicated zijn. Net zo dedicated als je misschien bent met shoppen of uit eten gaan of de vrijdagmiddagborrel bezoeken.

Geef nooit op. Wat er ook gebeurt, blijf altijd geloven in jezelf!