Je wilt gaan trainen, lekker bezig! Maar hoe kies je voor jou de beste Personal Trainer? Er zijn er tegenwoordig zoveel… Waar begin je en waar moet je op letten? Wij hebben voor jou 6 punten om over na te denken wanneer jij zoekt naar de perfecte Personal Trainer voor jou!

  1. Bedenk eerst voor jezelf welke sportieve activiteiten jij leuk vindt om te doen. Sporten is leuk, maar niet alle sporten zijn voor iedereen leuk. De één houdt meer van rennen, de ander gaat liever alleen voor kracht. Zo zijn er natuurlijk ook verschillende Personal Trainers. De ene Personal Trainer weet alles van krachttraining voor hardlopers, de ander is gespecialiseerd in trainen voor kickboksers, om maar een voorbeeld te noemen. Bedenk daarom van tevoren goed wat voor activiteiten jij leuk vindt om te doen en zoek een trainer uit die traint in die bepaalde activiteiten. Want als je het leuk vindt, zul je met plezier gaan trainen en het moeiteloos vol kunnen houden!
  2. Stel jezelf duidelijke doelen. Een doel stellen is erg belangrijk, maar doelen kunnen ver uit elkaar liggen. De één heeft als doel meedoen aan een Body Build wedstrijd, een ander wil mobieler worden, weer een ander sport om iets af te vallen, een ander juist om aan te komen. Maak daarom voor jezelf duidelijk wat jouw doel gaat worden en kies daarop ook jouw Personal Trainer uit. Heb je geen idee wat jouw doel zou moeten zijn? Geen probleem! Vraag dat ook eens aan een Personal Trainer, wie weet word je geïnspireerd!
  3. Stel een budget voor jezelf; hoeveel kun jij per maand besteden aan je fysieke/mentale gezondheid? Wat past er binnen jouw budget? Het stellen van een budget is belangrijk, omdat dit ook kan werken als extra motivatie om te gaan trainen. Misschien moet je een paar keer minder uit eten per maand, maar kun je daardoor wel trainen met een Personal Trainer. Natuurlijk is de ene Personal Trainer duurder dan de ander, voor ieders budget is wel iemand te vinden. Bepaal voor jezelf daarom van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven. Een Personal Trainer kan duur zijn, maar het gevoel dat je ervoor terug krijgt is vaak voor velen veel meer waard. Het gaat immers om je gezondheid! Hoe beter je je voelt, hoe leuker het leven is.
  4. Heb je een aantal trainers gevonden – bijvoorbeeld online? Probeer dan een praatje met ze te maken om te zien of het klikt. Je zult nauw gaan samenwerken en daarom is het belangrijk dat je je op je gemakt voelt bij elkaar! Het is niets persoonlijk als het niet werkt, soms “pas” je gewoon niet bij elkaar. Geen probleem! Het is belangrijk dat je je goed voelt en op je gemak bij jouw Personal Trainer. Wanneer je je niet op je gemakt voelt, zul je ook minder snel “luisteren” naar wat hij of zij te zeggen heeft en daardoor zul je je eigen resultaat als het ware in de weg zitten.
  5. Vraag om zijn/haar beschikbaarheid. Het is jammer om er later achter te komen dat jouw gewenste trainer niet op jouw beschikbare tijden met je kan werken, zorg er dus voor dat je dit goed afstemt van tevoren. Vraag goed naar zijn/haar beschikbaarheid en laat ook duidelijk weten wat jouw voorkeuren zijn! Leg het even naast elkaar.
  6. Heb je bepaalde blessures of gezondheidsproblemen? Zorg ervoor dat je deze bespreekt voordat je aan de slag gaat met jouw Personal Trainer. Dan weet je ook meteen of hij/zij je met jouw probleem kan helpen en weet hoe hiermee getraind moet worden.

Heb je hier wat aan gehad? Of heb je misschien nog andere vragen/ suggesties? Stuur dan een mailtje naar info@move2balance.nl.

You’ve got to move to get into balance!