Je zoektocht is gestart naar een Personal Trainer, maar wat is een Personal Trainer precies? en hoe ga jij nu de juiste vinden?

Een Personal Trainer is een persoon die mensen helpt om hun “fitness” doelen te bereiken. Ze bieden persoonlijke begeleiding, trainingsschema’s en eventuele voedingsschema’s die zijn afgestemd op de individuele behoeften, ze motiveren de klant en houden de voortgang bij. Personal trainers kunnen mensen helpen om af te vallen, spieren op te bouwen, hun conditie te verbeteren, sport specifiek trainen of gewoon gezonder te leven.

Tot zover gefeliciteerd je heb besloten om te gaan trainen en je weet ook dat je dit niet alleen kunt. Goed bezig! Maar hoe kies je voor jou de beste Personal Trainer? Er zijn er tegenwoordig zoveel! Waar begin je en waar moet je op letten? en hoe weet je dat je een personal trainer nodig hebt? Dus we gaan op zoek….

7 punten om over na te denken wanneer jij zoekt naar de perfecte Personal Trainer voor jou!

  1. Bedenk eerst voor jezelf welke sportieve activiteiten jij leuk vindt om te doen. Sporten is leuk, maar niet alle sporten zijn voor iedereen leuk. De één houdt meer van rennen, de ander gaat liever alleen voor kracht, weer een ander gaat voor stoten en trappen enz. Zo zijn er natuurlijk ook verschillende Personal Trainers. Bedenk daarom van tevoren goed wat voor activiteiten jij leuk vindt om te doen. Vervolgens zoek een trainer uit die traint in die bepaalde activiteiten.
  2. Stel jezelf duidelijke doelen. Een doel stellen is erg belangrijk. Voordat je op zoek gaat naar een personal trainer, is het belangrijk om te weten wat je wilt bereiken. Wil je afvallen, spieren opbouwen, je conditie verbeteren of gewoon gezonder leven? Als je weet wat je doelen zijn, kun je een trainer vinden die je daarbij kan helpen met de juiste activiteiten. Heb je geen idee wat jouw doel zou moeten zijn? Geen probleem! Leg je gedachten eens voor aan een Personal Trainer, wie weet word je geïnspireerd!
  3. Stel een budget voor jezelf; hoeveel kun/wil jij per maand besteden aan je fysieke/mentale gezondheid?  Wat past er binnen jouw budget? Natuurlijk is de ene Personal Trainer duurder dan de ander, voor ieders budget is wel iemand te vinden. Bepaal voor jezelf daarom van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven. Een Personal Trainer kan duur zijn, maar het gevoel en het resultaat dat je ervoor terug krijgt is vaak voor velen veel meer waard. Het gaat immers om je gezondheid! Hoe beter jij je voelt, hoe leuker het leven is.
  4. Heb je een aantal trainers gevonden – bijvoorbeeld online? kijk of je misschien een proefles bij ze kan inplannen. Dit is een goede manier om de trainer en zijn of haar methoden te leren kennen. Daarbij kan je kijken of jullie een klik hebben. Het is belangrijk dat je een klik hebt met je personal trainer. Je zult nauw gaan samenwerken en daarom is het belangrijk dat je je op je gemakt voelt bij elkaar en open kan communiceren. Een goede relatie met je trainer kan de motivatie en het succes van je trainingssessies vergroten.
  5. Vraag om zijn/haar beschikbaarheid. Het is jammer om er later achter te komen dat jouw gewenste trainer niet op jouw beschikbare tijden met je kan werken, zorg er dus voor dat je dit goed afstemt van tevoren. Vraag goed naar zijn/haar beschikbaarheid en laat ook duidelijk weten wat jouw voorkeuren zijn! Leg het even naast elkaar neer.
  6. Definieer speciale behoeftes. Heb je last van je knieën, enkels of schouders? Last van hartproblemen of andere kwaaltjes? Geef dit zeker door aan jouw trainer en bespreek dit zodat hier op ingespeeld kan worden!
  7. Locatie: Kies een personal trainer die gunstig gelegen is, bijvoorbeeld dicht bij je huis of werk. Dit maakt het gemakkelijker om regelmatig sessies bij te wonen.

Het vinden van de juiste personal trainer kan even tijd kosten, maar het is de moeite waard om een trainer te vinden die je kan helpen je doelen te bereiken en je op de juiste manier te begeleiden.

Een Personal Trainer gevonden en ben jij nu opzoek naar de juiste outfit waar jij je vrij in kan bewegen? bekijk onze ruime Move2Balance Gear in onze webhop.

Heb je misschien nog vragen of suggesties? Stuur dan een mailtje naar info@move2balance.nl.

You’ve got to move to get into balance!

Jaarwisseling, dag oud, hallo nieuw!

Jaarwisseling, dag oud, hallo nieuw! De jaarwisseling, ook wel “Oud en Nieuw” verwijst naar de [...]

Lees verder
Kerstmis, geld dit voor iedereen?

Kerstmis, het is alweer bijna zover nog 4 dagen! Kerstmis, geld dit voor iedereen? De [...]

Lees verder
Bootcamp wat levert jou dat op?

Bootcamp, some people want it to happen, some wish it would happen, bootcampers make it [...]

Lees verder
Pakjesavond, vanavond de geschiedenis van Sinterklaas tot nu toe!

Pakjesavond, Vier jij vanavond ook gezellig de vooravond van Sinterklaas? Of heb jij reden(en) om [...]

Lees verder
Black Friday, shopping like cardio!

Black Friday ook wel “zwarte vrijdag” genoemd, is een jaarlijkse koopjes dag die traditioneel wordt [...]

Lees verder
Een Personal Trainer, 7 tips voor het vinden van de juiste!

Je zoektocht is gestart naar een Personal Trainer, maar wat is een Personal Trainer precies? [...]

Lees verder
Sint-Maarten de dag dat mijn lichtje branden mag!

Op zaterdag 11 november is het Sint-Maarten. Grote kans dat er op die avond een groep [...]

Lees verder
Wintertijd, je wint er tijd mee!

Het is weer zover, uurtje terug in de tijd want de wintertijd is afgelopen weekend [...]

Lees verder

Geef een reactie