Om voldoende calorieën te verbranden is het van groot belang om te bewegen. Veel mensen kiezen ervoor om op regelmatige basis te fitnessen. Fitness is een zeer populaire manier om te trainen en is extra doeltreffend wanneer het versterkt wordt door personal training met een Move2Balance Body Control Coach.

Een heleboel mensen vinden het moeilijk om zichzelf te motiveren en de discipline op te brengen om regelmatig te bewegen. Tijdens de personal training werk je onder toezicht en aanmoediging van je eigen Body Control Coach. Op deze manier train je niet alleen veilig, maar ook met een hoger rendement dan wanneer je alleen traint.

Het trainen onder begeleiding van je eigen Body Control Coach is dan ook uitermate motiverend voor jou en kan het laatste duwtje in de rug naar discipline en regelmaat zijn. De combinatie en de balans tussen kracht- en cardiotraining is van onschatbare waarde. Uiteraard geheel in lijn met je eigen doelstellingen.

Functional fitness is zoals de naam suggereert functioneel voor je hele lichaam. Deze manier van fitnessen geeft jouw lichaam de boost die het nodig heeft. Het principe is werken met je eigen lichaamsgewicht om de kracht en stabiliteit van jouw lichaam te vergroten. Je zult ook merken dat de coördinatie en balans enorm verbeteren. Tenslotte merk je dat je houding verandert, omdat je core (buik- en rugspieren) sterker worden.

Functional fitness bestaat uit een reeks afwisselende oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld de TRX, kettlebells, dumbbells, de Swiss ball en de Medicine Ball.